Team 2010-2012

Het NODRUGS CONCEPT TEAM is een nieuw Belgisch opleidingsteam voor off-road racing dat volledig onderbouwd is door een stabiel en uniek vormingsbeleid. Jonge renners krijgen de kans om in een stabiele omgeving én onder professionele begeleiding zichzelf op alle vlakken te ontwikkelen om door te stromen naar een internationaal georiënteerd mountainbike of cyclocross team.

Het nieuwe opleidingsteam  is in 2009 ontstaan als doorstart van de jeugdwerking van Team SAECO. Het bestuur van ‘Het Rode Gevaar’ besloot op het einde van het seizoen 2009 om de focus van het team te heroriënteren.  Met als gevolg dat de jeugdwerking werd stopgezet.

Voor Maarten Gybels en Pascal Loquet hét signaal om een nieuw ambitieus project aan te vatten: een uniek Belgisch opleidingsteam waarin jongeren met groeipotentieel op een verantwoorde manier worden begeleid.

Door het enthousiaste commitment van NODRUGS werden ook GRANVILLE en hun materiaalpartners snel bereid gevonden om mee te stappen in het project. Het ambitieuze Belgische fietsmerk gelooft rotsvast in de jeugdopleiding zoals deze door het NODRUGS CONCEPT TEAM wordt vooropgesteld, en koppelt zich voor de volgende drie jaar (tot 2012) als fietsleverancier aan het nieuwe team.

Het NODRUGS CONCEPT TEAM is een compact team waarin de nadruk wordt gelegd op het persoonlijke ‘commitment’ van ouders, renners, begeleiders en sponsors.

In een kleine groep van 8-10 renners krijgt elke renner de nodige individuele aandacht om op zijn/haar eigen tempo te groeien naar een hoger niveau. De focus ligt op de nieuwelingen- en juniorencategorie met doorgroeimogelijkheden tot belofte.

Het NODRUGS CONCEPT TEAM hanteert een duidelijk onderbouwde visie waarin de nadruk wordt gelegd op vorming en persoonlijke begeleiding in de meest brede zin van het woord en bracht hiervoor een team van specialisten samen.

Wedstrijdresultaten staan in het team niet centraal. Renners worden individueel en in groep (mentaal en sportmedisch) begeleid en leren omgaan met randverschijnselen zoals sponsors, media, supporters, ethische onderwerpen, verantwoordelijkheden t.o.v. anderen, blessures, … Ze leren het belang kennen van voeding en worden ondergedompeld in enkele verschillende disciplines om hun techniek, snelheid, explosiviteit en behendigheid te verbeteren.

Reeds in de loop van 2010 werden gesprekken gestart met het Lingier-Versluys Team voor een samenwerking in 2011.

TEAMWEAR BY NODRUGS

Het team rijdt in de X-series wielerkleding van NODRUGS, een absoluut topgamma op het vlak van custom bedrukte fietskledij.  De renners krijgen elk jaar medezeggenschap in de keuze van het ontwerp en verkozen in 2010 unaniem voor de ‘grungy’ witte look die de trend zette voor de hele uitstraling van het team.  In 2011 blijft de teamkledij zijn eigen stijl behouden, maar werd er iets meer blauw in het shirt opgenomen.

OVER NODRUGS

NODRUGS is een uniek Belgisch concept in de wereld van sport branding en management. Teams, clubs, verenigingen en sportgezinde bedrijven kunnen bij NODRUGS terecht voor een totaalpakket voor hun uitstraling en communicatie naar sponsors, teamleden, supporters en de media toe. NODRUGS maakt teams tot merken, helpt om een doelgerichte strategie te ontwikkelen, ondersteunt teams bij het sponsormanagement en levert alle producten om de ambities van het team en de sponsors waar te maken.

Stefan Van Ouytsel, de man achter het NODRUGS concept, was mede-oprichter van mountainbike team SAECO en zetelde tot midden 2007 in het bestuur van het team. Eind 2008 besloot hij om de expertise van zijn ontwerpbureau op het vlak van “Sport Branding en Team Management” onder de vorm van een unieke dienstverlening aan te bieden aan andere teams en verenigingen.

MEER INFO OVER NODRUGS op www.nodrugs.be of telefonisch via Stefan Van Ouytsel op 0495/508307

Meer informatie over het team van Alexander vind je op de website: www.b2tf.be