Team 2008-2009

A95 maakte twee seizoenen deel uit van de vaste kern van TEAM SAECO, het “espresso MTB team”.   Eind 2009 besliste het management dat er geen plaats meer was voor de jeugd. 

Na twee mooie seizoenen bij het ‘espresso MTB team’ reed A95 op 15 november 2009 in de Superprestigewedstrijd in Gavere voor het laatst in de kledij van het ‘rode gevaar’.

TEAM SAECO

Team SAECO, officieel RIDLEY FACTORY TEAM, is een unieke semi-professionele MTB-formatie die heeft bewezen dat er in België plaats is voor een team met internationale allures. Vanaf seizoen 2008 ging ‘het rode gevaar’ in zee met RIDLEY, een ronkende naam in het Belgische én internationale wieler- en cyclocrossgebeuren, maar op mountainbike vlak nog een stille onbekende. De renners van het team rijden vanaf 2008 op de Ridley Ignite met carbon MTB frame. Het frame werd in de loop van 2008 op vele punten aangepast na overleg met de toppers in het team. Het contract met Ridley werd verlengd tot en met 2012, het Olympisch jaar !

TEAM SAECO is meer dan een verzameling renners. Het team is ontstaan vanuit de teamgeest als drijvende kracht en vormt een compleet en doordacht geheel waar prestaties, sponsortevredenheid, topmateriaal, begeleiding en talent, maar vooral samenhorigheid voorop staan.

Profcontracten in het mountainbike zijn uiterst zeldzaam, zeker in België. Het team is een unieke tussenoplossing voor gepassioneerde en getalenteerde bikers die hun passie willen koppelen aan een professionele begeleiding. TEAM SAECO wil het mountainbike in België op een positieve manier promoten en vormt door ervaring, begeleiding en gedrevenheid van ex-profs ook een ideale leerschool voor jong talent.

TEAM SAECO is vertegenwoordigd in de meeste categorieën van de Cross Country (XCO) en Marathon competitie. De toppers van team SAECO strijden steevast mee voor de podia in de Benelux. De marathonformatie is aanwezig op de belangrijkste wedstrijden, marathons en estafettes.

RENNERS TEAM SAECO 2009

PRO UCI TEAM :  Davy COENEN, Bjorn BREMS, Rob VAN GENECHTEN, Githa MICHIELS

PRO BENELUX TEAM : Jimmy TIELENS, Stijn VAN BOXSTAEL, Ilke DE JONGH

PRO MARATHON TEAM : Sven VAN EVERBROECK, Kris DE NEF, Dimitri VAN HOVE, Frederic COOPMAN, Tim SMITS, Wouter WUIMLUS, Kim SAENEN

JUNIORS : Dries HEYLEN, Jeff LUYTEN, Bart DE VOCHT, Mathy VAN HOVE, Tom STEURS, Matthias BOSSUYT

NIEUWELINGEN-ASPIRANTEN : Jens VANDER KINDEREN, Jens VAN ROMPAEY, Alexander LOQUET, Jochen DE VOCHT

 

TEAM WEAR BY BIORACER

Sinds 2007 fietsen de renners rond in BIORACER outfits. De professionele uitvoering van BIORACER staat naast topkwaliteit en topprestaties tevens garant voor topcomfort. Het Racing Team is herkenbaar aan de overwegend rode outfit… een strategische keuze die de bijnaam ‘Het Rode Gevaar’ de nodige kracht bijzet.

OVER SAECO BENELUX

www.saeco.be

Saeco Benelux werd opgericht in 1995 en is gedurende de 12 jaar activiteit steeds gegroeid. Met 70% van de markt voor volautomatische espresso-apparaten is SAECO Benelux in België afgetekend marktleider.

SAECO Benelux is een filiaal van de Italiaanse SAECO groep. Saeco is een dertigtal jaren geleden gestart met de productie van volautomatische espresso-apparaten voor huishoudelijk gebruik. De koffiebonen worden vers gemalen en onder hoge druk wordt het water doorheen de koffie geduwd zodat alleen de fijnste aroma’s overblijven. Het eindresultaat, een perfecte espresso.

Naast de volautomatische espresso-apparaten worden ook de manuele apparaten alsook de professionele espresso apparaten voortdurend aan de hoogste eisen onderworpen. Tenslotte vormt de productie van vending-automaten (distributie-automaten) een belangrijk onderdeel van de SAECO groep.