NIEUWS
0

Twee jaar na de provinciale titel bij de aspiranten kaapt A95 nu bij de nieuwelingen de Oostvlaamse provinciale titel weg in Moerbeke.

Het provinciaal kampioenschap wordt al jaren op de snelle bochtige omloop van Moerbeke gereden, een organisatie van de plaatselijke Bosbikers.  A95 kwam er met heel wat verwachtingen aan de start. Hij moest vorig jaar als eerstejaars nipt de duimen leggen voor de tweedejaars nieuwelingen en miste net het podium. Daarom was hij er dit jaar als tweedejaars op gebrand om zijn kans te grijpen. Een verrekking deze week dreigde echter zijn plannen te doorkruisen. Maar de goede zorgen van de kiné verrichte wonderen, net op tijd om te knallen!

Er waren tien Oostvlaamse nieuwelingen naar Moerbeke afgezakt om een gooi te doen naar de podiumplaatsen en de provinciale titel. Van meet af aan zat Alexander Loquet in het wiel van Wout Alleman die de hele groep op sleeptouw nam. Alexander kon in het spoor van Wout al in de eerste ronde een klein kloofje slaan. “Maar ik voelde dat Wout net iets te snel reed, en met nog vijf ronden te gaan nam ik wat gas terug. Een sterke Elias Van Hecke kwam zo op de rechte stukken aansluiten” vertelt Alexander.

“In de tweede ronde nam ik veel kopwerk voor mijn rekening, maar ik wist dat ik dit niet mocht volhouden tot de laatste ronde. Gelukkig werkte Elias goed mee en kon Thomas Van De Velde niet meer terugkomen”. Alexander en Elias reden drie ronden zij aan zij en het leek op een sprint te gaan uitdraaien.

Maar in het bochtige bosgedeelte kon Alexander in de laatste ronde een twintigtal meters voorsprong nemen. “Ik verkende op meerdere dagen het bosgedeelte in Moerbeke, want hier kan je het verschil maken als je weet hoe precies die bochten aan te snijden. Ik versnelde en voelde tot mij verbazing dat Elias moest lossen. Vanaf dan moest ik geconcentreerd blijven om geen fouten meer te maken. Na mijn val in Stoumont had ik dat lesje onthouden. Na de provinciale trui bij de aspiranten, heb ik er nu ook één te pakken bij de nieuwelingen”, besluit Alexander die ook zijn kiné Ina wil bedanken om hem op drie dagen tijd startklaar te krijgen.

Teammaatje Alicia Franck pakte bij de dames jeugd de provinciale titel.  Samen met de titel van Bart De Vocht in Antwerpen staat de teller van het team nu al op drie provinciale titels in 2011!

Comments are closed.