NIEUWS
0

27.04.2012 Belgacom Cup Stoumont

Het voorbije (lang) weekend vertoefde het team opnieuw in de Belgische Ardennen.  In de prachtige omgeving van Stoumont stonden onze renners aan de start van de eerste manche van de Belgacom Belgian MTB GP.  Langs de oevers van de Lienne lag een loodzwaar parcours te wachten.  Zelfs meervoudig Olympisch & wereldkampioen Julien Absalon omschrijft het als één van de meest extreme omlopen van het seizoen.  En dat wil al wat zeggen in een mondiale sport als het mountainbike!  

Vorige week in Cuesmes kon A95 zich nog meten met de besten, maar in Stoumont kende hij een complete offday met een voor hem teleurstellende twintigste plaats als eindresultaat.  Het was een magere troost dat er nog heel wat tenoren waren die een mindere dag hadden. 

    

Na het goede resultaat in Cuesmes had ik gehoopt die lijn door te trekken tot in Stoumont, maar het liep helemaal niet zoals ik het in mijn hoofd had gepland. Vrijdagavond kwam ik heel laat toe in Stoumont en moest direct na de lange autorit gaan verkennen. De benen toen voelden écht slecht aan en ik voelde dat ik diep moest gaan, waar ik vorige week tijdens de clinic minder last van had.

‘s Avonds dan niet echt het goed tijdstip gehad van avondeten, de dagen ervoor had ik mijn taken ook niet echt goed gedaan. Op tijd in bed gaan die week zat er ook niet echt in en de avond voor de wedstrijd was het al elf uur voordat ik echt sliep.

‘s Morgens had ik ook niet het gevoel dat ik wou. Het eten ‘s morgens was niet ideaal en het eten voor de wedstrijd ook niet. De opwarming ging nog, maar eens dat de start was gegeven liep het goed fout. Ik liet mij wat wegdrumen in de start, maar na de eerste bocht in het veld, nam ik de buitenbocht en stak ik de renners voorbij die allemaal in de remmen moesten voor de binnenbocht.  Ik zat terug goed.

In de eerste afdaling wou ik met de fiets afrijden, maar ze liepen mij voorbij, dus moest ik maar ook afstappen, dus tijd verliezen. In de 2e ronde was het een catastrofe. Mentaal zat ik er een beetje door en ik voelde mij zeker niet lekker in de afdalingen. Ik verloor er veel te veel tijd door een paar keer te vallen, ketting moeten goed leggen en de veer werd stilaan gebroken.

Ik heb in die ronde zeker 2 minuten verloren door gewoon mijn stommiteiten. Laatste ronde ging iets beter, maar toch niet zoals het moest zijn.

Met andere woorden: de week voor de wedstrijd lag mijn focus er niet genoeg op en heb ik er niet naar toegeleefd. Ik hoop dat ik op het PK in Moerbeke terug op mijn waarde kan rijden en ik daar een zeer goed resultaat rij.

Comments are closed.